Sıfır bir Tam Sayı mı? Evet

Sıfırın rasyonel bir sayı olduğunu biliyorsun. Ama sıfır bir tam sayı mı? Bulmak için, bir tamsayı tanımını gözden geçirelim:

Ondalık veya kesirli bileşenleri olmayan bir sayı. Yalnızca bu tanımla, sıfır bir tamsayı olarak sınıflandırılır.

Sıfır Neden Bir Tam Sayıdır?

Tamsayılar, sayı doğrusuna düşen herhangi bir tam sayıdır (kesirli veya ondalıksız sayılar):

Dolayısıyla, pozitif ve negatif işaretleri olan yukarıdaki sayılarla birlikte, sıfır bir tam sayı olarak sınıflandırılır.

Sıfır Sayısının Karmaşıklıkları

Herhangi bir tamsayı kümesine sıfırı sığdırmak zordur çünkü o, ne pozitif ne de negatif sayı olmayan tek tam sayıdır. Sıfır ayrıca iki pozitif bölenli pozitif bir tam sayı olan asal sayı olarak tanımlanamaz.

Sıfır, ek bir kimlik öğesi olarak bulunur. Bu da herhangi bir sayıya sıfır eklemenin toplamının sayının kendisiyle sonuçlanacağı anlamına gelir:

sıfır bir tam sayıdır: Sıfır ve herhangi bir sayının toplamını gösteren denklem

Bu denklemin tersi de doğrudur:

Sıfır ve herhangi bir sayının toplamının ters denklemi

Benzer şekilde, herhangi bir sayıdan sıfırın çıkarılması da sayının kendisiyle sonuçlanacaktır:

Sıfır ile herhangi bir sayının farkını gösteren denklem

Sıfır benzersiz olmasına rağmen, yine de birçok kategoriye sığar. Sıfır, bir tam sayı, doğal sayı, gerçek sayı ve negatif olmayan tam sayı olarak sınıflandırılabilir. Bununla birlikte, bir sayma sayısı, tek sayı, pozitif doğal sayı, negatif tam sayı veya karmaşık sayı olarak sınıflandırılamaz (ancak bir karmaşık sayı denkleminin parçası olabilir.)

Sıfırın Sınıflandırmasını Neden Hatırlamalısınız?

Sıfırın bir tam sayı olduğunu bilmek, sıfırın sığabileceği ve sığmayacağı diğer tüm kategorileri tanımlamanıza olanak tanır. Sıfır bir tam sayı olduğundan, tam, doğal, rasyonel ve gerçek sayılar gibi birçok farklı cebirsel sayı sistemine uyar. Sıfır ayrıca, herhangi bir sayıya sıfır eklemenin sayısal toplamının sayının kendisi olduğunu belirten toplamsal kimlik özelliğinin ayrılmaz bir parçasıdır.

Popüler Konu:  Parabolün Köşesi Nasıl Bulunur?

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu