Uzaktan Öğrenme Öğrencilerin Daha İyi Öğrenmesine Yardımcı Oluyor

Çoğu okul, sonbaharda yüz yüze eğitime kapılarını yeniden açarken, birçok öğrenci ve veli, bu rahatlatıcı normale dönüşün keyfini çıkarıyor.

Fakat toplumun diğer yönleri gibi, salgın da eğitim sistemini birçok yönden kalıcı olarak yeniden şekillendirdi.

Aşamalı yeniden açma programları ve sosyal mesafe muhtemelen geçici önlemler olsa da pandemi sırasında popülaritesini hızla artıran ve daha sonra devam etmesi neredeyse kesin olan bir eğitim eğilimi uzaktan öğrenmedir.

Uzaktan eğitimin öğrencilere faydaları nelerdir?

Yaygın olarak uzaktan eğitim veya uzaktan eğitim olarak da adlandırılan uzaktan eğitim, her yaştan öğrenciye pandemi sırasında kurslarını tamamlamak için güvenli, kullanışlı ve ilgi çekici bir platform sunar.

Fakat geleneksel yüz yüze öğrenmeye göre benzersiz avantajları, öğrencilerin kuşkusuz bu teknolojiyi pandemi azaldıktan çok sonra bile kullanmaya devam edecekleri anlamına geliyor.

Uzaktan öğrenme, öğrencilerde ders çalışma alışkanlıklarını geliştirmeye yardımcı olur

Ebeveynler, daha iyi odaklanmaya ek olarak, uzaktan eğitimin çocuklarının ders çalışma alışkanlıkları üzerinde birkaç olumlu etkisi olduğunu gözlemlediler:

  • Ebeveynlerin %46’sı, çocuklarının daha fazla soru sormaya başladığını bildirdi
  • Ebeveynlerin %43’ü, çocuklarının birden çok işi daha etkili şekilde yürüttüğünü fark etti.

Ayrıca ankete katılan öğrencilerin %58’i, sanal sınıfta bir ders kitabına başvurmak, kavramları pekiştirmek için online oyunlar ve örnekler bulmak ve daha sonra başvurmak üzere uzaktan dersleri kaydetmek gibi uzaktan öğrenirken yeni yöntemler bulduklarını söyledi.

Veliler uzaktan eğitim hakkında ne düşünüyor?

Ankete katılanlara göre, ezici bir çoğunlukla olumlu!

Her 10 ebeveynden dokuzu, bu etkili çalışma alışkanlıklarının pandemiden sonra uzun süre devam etmesini bekliyordu.

Bu sonbaharda yeniden açılan birçok okulun ışığında, velilere uzaktan öğrenmenin hangi özelliklerinin geleneksel sınıfa dahil edilmesini istedikleri soruldu:

  • Ebeveynlerin %43’ü çocuklarının kendi hızlarında öğrenmesine izin vermeyi destekledi
  • Ebeveynlerin %43’ü uzaktan eğitimin daha küçük sınıf boyutlarına izin verdiğini hissetti
  • Ebeveynlerin %40’tan fazlası sanal öğrenmenin, çocuklarının ekstra görsel veya işitsel kaynaklarla kendi tarzlarında öğrenmesine olanak vermesini beğendi

İlginç bir şekilde, ankette ebeveynlerden çalışma alışkanlıklarını çocuklarınınkiyle karşılaştırmaları da istendi:

  • Ebeveynlerin %86’sı çocuklarına okulda olduğundan daha etkili çalışma alışkanlıkları aşılamak istiyor
  • Ebeveynlerin %20’sinden fazlası, “öğrenme kaygısını” yenmenin liseye kadar sürdüğünü söyledi.
  • Ebeveynlerin %45’i, akran öğreniminin artan kullanılabilirliğinin, çalışma kaygılarının üstesinden gelmelerine yardımcı olduğunu söyledi.
Popüler Konu:  Çocuğunuzun Başarılı Olması İçin 8 İpucu

Ankette hem öğrencilerden hem de velilerden gelen yanıtlara göre, online öğrenmenin öğrencilere değerli ders çalışma alışkanlıkları kazandırdığı açıktır. Yine de çocukların yaklaşık üçte ikisi kendi başlarına çalışmanın zor olduğunu bildirdi.

Bu daha etkileşimli, kişiler arası sanal eğitim ihtiyacı, online derslerin devreye girdiği yerdir!

Online ders, iyi çalışma alışkanlıklarının şekillenmesinde önemli bir rol oynar

Derslerle ilgili bir soruyla ilgili yardım almak söz konusu olduğunda, ankete katılan çocukların %45’i akademik destek için doğrudan internete veya sosyal medyaya gidiyor.

Neden böyle?

Bu durum aşağıdaki istatistikle kolayca açıklanabilir. Öğrencilerin %60’ı online yardım aramanın daha hızlı ve daha az stresli olduğunu söylüyor.

Belki de bu, okullar yüz yüze öğrenme için kapılarını yeniden açtıktan sonra bile, online derslerin öğrenciler arasında neden sürekli olarak popülerliğini artırdığını kısmen açıklıyor.

Geleneksel bire bir akademik rehberlikle karşılaştırıldığında, online ders vermenin öğrencilerin çekici bulduğu başka birçok önemli avantajı vardır:

  • İsteğe bağlı 7/24 kullanılabilirlik
  • Online kolaylık (ders sitelerine seyahat etmeye gerek yok)
  • Daha ilgi çekici dersler (yani sanal beyaz tahtalar, görüntülü sohbet, ders kaydı)
  • Daha fazla mahremiyet (öğrencilerin kendilerini en rahat hissettikleri yerde güvenli bire bir dersler)
  • Daha fazla uzman öğretmen (coğrafi konumla sınırlı değildir)

Öğrenciler, kavramları kavramak veya pekiştirmek, daha etkili çalışma becerileri geliştirmek ve sınavlara hazırlanmak için bu yenilikçi akademik destek sistemini uzaktan veya yüz yüze eğitimle birlikte kullanır.

Bilgili, sabırlı ve pozitif konu uzmanlarından özel olarak hazırlanmış 1’e 1 rehberlik, öğrencilerin özgüvenini güçlendirerek, akademik başarıyı artırmak için çalışma ve sınav kaygısının üstesinden gelmelerini sağlar.

Kısacası online ders, öğrenciler için uzaktan öğrenmeyi daha kolay ve daha etkili hale getirmeye yardımcı olur.

Peki öğrenciler yeni öğretim yılında eğitimlerini tamamlamak için online dersleri nasıl kullanmayı planlıyorlar?

Öğrenciler, pandemi sonrası online dersleri daha fazla kucaklayacak

Ankete katılan öğrenciler, online eğitimi ne sıklıkla kullandıklarını ve bu sonbaharda çalışmalarını ne kadar önemli ölçüde etkileyeceğini ortaya koydu:

Geçen yıl boyunca %21’den fazlası haftada bir kez online ders verdi

Bu verilere dayanarak, daha fazla okul yüz yüze eğitim için yeniden açılsa bile, online derslerin öğrenciler için değerli bir eğitim kaynağı olmaya devam edeceğini söylemek güvenli.

Online derslerin eğitimin geleceğinde kalıcı olacağını düşünenler sadece öğrenciler değil, ankete katılan ebeveynlerin %72’si sanal öğrenmenin pandemiden çok sonra olacağını düşünüyor.

Gerçekten de online özel ders, yüz yüze ve uzaktan öğrenme arasındaki boşluğu kapatmaya yardımcı olabilecek, pandemi sonrası bir dünyada öğrencilerin akademik başarıya ulaşmalarına yardımcı olabilecek ideal bir akademik destek çözümüdür.

Benzer İçerikler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu