Matematik Sıfırdan Hızlıca Nasıl Öğrenilir?
Matematik eğlenceli bir derstir. Ama Matematik öğrenmek hiç bu kadar kolay olmamıştı. Sitemizde bu konuda herhangi bir matematiksel problemin sizin için kolay bir yol gibi görüneceği çok güçlü bir temel oluşturabilirsiniz. Anlama ve uygulama yoluyla matematik temellerini iyi bir şekilde kavramak, beyninizi mantıklı bir şekilde geliştirme eğiliminde olacaktır. Diğer tüm konulardaki kavramları daha hızlı ve verimli bir şekilde kavramanıza yardımcı olacaktır.
Müfredata dayalı olarak 6. Sınıftan 12. Sınıfa kadar olan öğrencilere öğrenme materyalleri sağlıyoruz. Bu sınıflarda öğrenciler, tam sayılar, temel geometri, tam sayılar, ondalık sayılar, cebir, oran ve orantı vb. gibi matematikteki tüm önemli teorilerin dünyasına adım atarlar. Çocuklar öğrenmeye daha açık olduklarından, ilişkilendirildiğinde öğrenmeye daha açık olurlar. İşten çok oyunla ilgili olduğundan, ebeveynlerin çocukları matematiğe eğlenceli yollarla maruz bırakmaları iyi bir fikirdir. Öğrencilere 3 boyutlu geometri, vektör cebiri, diferansiyel denklemler, matrisler vb. gibi en karmaşık konuları çalıştıkları 12. sınıfa kadar dersler veriyoruz. Size kolaylık olması için önemli konuların birkaç bağlantısı burada paylaşılmıştır.
Animasyonların ve uzmanlarımızın yenilikçi öğretim yöntemlerinin yardımıyla, fikir ve kavramların sonsuza kadar aklınızda kalacağından emin olabilirsiniz. Amaç, matematiği eğlenceli hale getirmek ve çocukların matematiğin eğlenceli olduğunu anlamalarına yardımcı olmaktır. Çocuklar korkmak yerine, eğitim yolculuklarının geri kalanında konuyla ilgili heyecan duyacaklar. Etkileşimli video oturumları, uzmanlarımız tarafından hazırlanan düzenli testler ve performansınıza göre sürekli analizler yaparak kendinizi meşgul edebilirsiniz.
Temel Matematik
Matematiğin temelleri, aşağıdaki basit aritmetik işlemlerle ilgilenir:
- toplama (+)
- çıkarma (-)
- çarpma (x)
- bölme (÷)
Bu temel kavramlarda uzmanlaşmak için, öğrencilerin soruları çözmeleri ve bunlara dayalı çalışma sayfaları çözmeleri gerekir. Öğrencilere orta sınıflarında tanıtılacak olan katlar, faktörler gibi birkaç temel bilgi daha olacaktır.
Çarpım tabloları aynı zamanda Matematiğin temellerinden biridir. Öğrenciler, çarpma problemlerini çözmek için ilkokullarında 1’den 10’a kadar olan tabloları öğrenmek zorunda kalacaklar.
Sıkça Sorulan Sorular
Matematiğin farklı dalları nelerdir?
Matematiğin ana dalları şunlardır:
- Sayı sistemi ve aritmetik
- Cebir
- Trigonometri
- Geometri ve Kartezyen Geometri
- Matematik-Diferansiyel ve İntegral
- Matris
- Olasılık ve İstatistik
Matematiğin temelleri nelerdir?
Matematiğin Temelleri, bize ilkokullarda öğretilen toplama, çıkarma, çarpma ve bölme gibi temel aritmetik işlemleri veya hesaplamaları kapsar. İleri sınıflarda öğrenciler cebir, geometri, çarpanlar, oranlar gibi temel kavramları öğreneceklerdir.
Geometrinin temelleri nelerdir?
Geometride temel olarak iki boyutlu ve üç boyutlu olarak farklı şekil ve boyutları öğreniriz. Ama geometrinin temeli olan nokta, doğrular ve açılarla başlıyoruz.
Daire, Kare, Dikdörtgen, Paralelkenar, Eşkenar dörtgen, Uçurtma vb. iki boyutlu şekillerdir.
Küp, Küboid, Küre, Silindir, Koni üç boyutlu şekillerdir.
Temel aritmetik işlemler nelerdir?
Dört temel matematik işlemi şunlardır:
- Toplama
- Çıkarma
- Çarpma
- Bölme
EĞLENCE İLE MATEMATİK ÖĞRENME
Matematik sadece akademik hayatımızda değil, gerçek hayatta da uygulanabilen bir konudur. Çocuklara bu konuyu sevdirmek, özellikle ebeveynler için zorlu bir iştir. Matematikte ustalaşmak çok fazla beyin gücü gerektirir ve bu çocuklar için zor olabilir.
Ücretsiz Online Matematik, öğrencilerin kolaylığı için buraya getirildi, böylece her temel kavrama erişebilir ve hızlı bir şekilde öğrenebilirler. Burada 1’den 12’ye kadar tüm Sınıflar için verilen örnekler ve alıştırma soruları ile Matematik Pratikleri yapın. Daha iyi uygulama için, öğrencilerin kavramları aşmaları için çalışma sayfaları da tarafımızdan sağlanmaktadır.
Matematikte Haritalama
Haritalama Matematiklerinde birçok kavramla karşılaşacağız. Matematiğin kökeni veya temeli, gözümüzle görülebilen nesneleri saymayı öğrendiğimiz Sayma’dır. Matematik genel olarak iki gruba ayrılır: Saf Matematik (sayı sistemi, geometri, matris, cebir, kombinatorik, topoloji, hesap) ve Uygulamalı Matematik (Mühendislik, Kimya, Fizik, sayısal analiz, vb.).
Matematiğin farklı kavramlara dayalı birçok formülü vardır. Bu formüller, bunlara dayalı soruları uygulayarak ezberlenebilir. Bazı problemler Matematik hileleri kullanılarak çabucak çözülebilir. 1’den 10’a kadar olan sınıflar genel matematik kavramları ile öğretilir.
Online Matematik Eğitimi
Başlangıç seviyesinde, sayıları sayma, toplama, çıkarma, çarpma, bölme, basamak değeri vb. gibi matematiğin temelleri öğretilir. Sınıf seviyesi arttıkça, öğrencilere oranlar, oranlar gibi daha gelişmiş kavramlar öğretilir. Kesirler, cebir, geometri, trigonometri, ölçülendirme, vb. entegrasyon ve türev alma, lise müfredatında yer alan daha üst düzey konulardır.